24 Ekim 2007 Çarşamba

ŞANLIURFA-VİRANŞEHİR EYÜPNEBİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ



Proje Kapsamında Yapılan Çalışmalar;

I.
Eyüpnebi Beldesi Türbeler Çevre Düzenleme Projesi kapsamında öncelikle alanın Belediye İmar Planı revize edilmiş ve türbeler çevresi Özel Proje Alanı olarak belirlenmiştir.

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, "Eyüp Nebi Beldesi Çevre DüzenlemeProjesi" çalışmalarında ortak bir eylem planı belirlemek üzere, Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde 07 Haziran 2007 Perşembe günü, ilgi yazımız gereği bir toplantı yapılmıştır.

Anılan toplantıda; “Eyüpnebi (Viranşehir- Şanlıurfa) Belediyesi Revizyon İmar Planı”nda, “Özel Planlama Alanı” olarak belirlenen alan ve çevresinin kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak belirlenmesi uygun değerlendirilmiştir.

Bu çerçevede söz konusu alanın inanç turizmi açısından önemi de göz önüne alınarak, kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi olarak ilan edilmesi hususu Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne 08.06.2007 tarih ve 1013003 yazımızla iletilmiştir.

II.
Eyüpnebi Belediyesi Revizyon İmar Planında belirlenen konut alanına ilişkin çalışmalar TOKİ tarafından yürütülmektedir.

III.
Eyüpnebi Beldesi Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili çalışmalar planlama etapları doğrultusunda devam etmektedir.

Eyüpnebi Beldesi Çevre Düzenleme Projesi’nin hazırlanabilmesi için öncelikle proje kapsamında yapılması planlanan hizmet ünitelerine ilişkin projelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Ancak Eyüpnebi Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda proje alanının bir bölümünde yer alan Hz. Eyüp Peygamber, Hz. Elyasa Peygamber ve Hz. Rahime Hatun türbelerinin çevre düzenleme projesi hazırlanmış ve Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Koruma Kurulu’nun14.04.2007 tarih ve 370 sayılı kararı ile onaylanmıştır.

İlgili Koruma Bölge Kurulu’nda onaylanan söz konusu “Şanlıurfa-Viranşehir Eyüpnebi Beldesi Çevre Düzenleme Projesi (Türbeler Çevresi)” isimli projenin; proje alanı ile ilgili oluşturulan planlama etapları doğrultusunda;

1.Konutların yeni yerleşim alanına taşınması
2.Alanın güncel halihazır haritalarının elde edilmesi
3.Türbelerin onarım ve restorasyon projelerinin hazırlanması,
4.Hizmet ünitelerine ilişkin projelerin hazırlanması,
5.Çevre düzenleme projesinin hazırlanması
gerekmektedir.

PROJE EKİBİ:

Seda BALKAYA------Kül.Tur.Uzm.Yrd.,Y.Mimar
Cansın ÜNVER------P.Mimarı
Abdullah GÜNEŞ----Teknik Ressam

PROJE DANIŞMANI:

Prof.Dr.Orhan Cezmi TUNCER--Mimar
Nadir DOĞAN-----------------Şeh.veBöl.Pln.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yolun yapılması lazım lütfen sayın başbakan ve bakan larımıza söyliyelim lütfen yapsın isa gündüz izmir ş.urfa miletvekileri 21 birinci km gitim o ranın miletvekileri yokmu yazık deilmi o nebilerin ve zat ların yolu öylemi olmalı sayın başbakanım
saygılarımla kim yapsa hz.eyyüp peyberin sabrı onlarla olsun

Adsız dedi ki...

burdan yetkılılere seslenıyorum bende o guzel sabır beldesını zıyret etmeye gıttım ama gel gorkı oranın halını gorun yol yol degıl yetkılılerın hepsı uyumakta beledıye baskanı elınden gelenı yapmaktadır ama hersey onunla bıtmıyor akpnın mılletvekıllerı neredesınız oy zamanı hepınız kapı kapı gezersınız kartal kanadından yonetıcı terbıyesınden bellı olur...